Kurs i G Suite – trenger jeg det?

Å bytte arbeidsplass betyr ofte at man må lære seg nye systemer. Som autorisert forhandler av G Suite er det ingen overraskelse at The Cloud People bruker plattformen også internt, og gjett om jeg var glad! For G Suite kan jeg jo. Eller?

«Endelig!», var min første tanke da det viste seg at den nye arbeidsgiveren brukte G Suite som sin samarbeidsplattform. Privat har jeg brukt Gmail og Disk i mange år, både som e-post og til deling av dokumenter med familie og venner. Og jeg elsker det! At arbeidsplassen bruker G Suite gir meg en følelse av å «komme hjem», fordi verktøyene føles så kjente. Aldri mer rapportering i Excel med rettelser og som ender i 30 forskjellige versjoner av det samme dokumentet. Eller for ikke å snakke om lagring på min private harddisk. Den dag i dag prøver jeg fremdeles å fortrenge den grusomme dagen da PC’en plutselig og uventet tok kvelden og jeg mistet alt jeg ikke en eller annen gang hadde sendt fra meg på mail. Det var lange og tunge dager og mye arbeid med å prøve og finne igjen tapt arbeid.

En ny arbeidsdag i skyen

Jeg startet proppfull av selvtillit og glede over endelig å kunne si at jeg jobbet i skyen – på ordentlig! Jeg opprettet mapper i privat disk og laget meg system. Delte dokumenter, mottok delte dokumenter, oppdaget at vi hadde noe som heter “Shared Disk” og snart var fortiden historie. Men, midt i euforien oppdaget jeg også at det manglet system og struktur. Det var ikke noe problem å gjenfinne mine egne dokumenter, men jeg slet med å forstå hvorfor enkelte filer ikke lot seg dele med noen kontakter. «Hvorfor får ikke Tord tilgang til regnearket Therese har delt med meg?». «Hvorfor fungerer ikke linken til dokumentet jeg sendte ut for alle?». Disse spørsmålene er jeg garantert ikke den første til å stille. Heldigvis sitter jeg i samme kontorlokale som alle våre G Suite-eksperter.

Da kollega Vanni foreslo å sette opp nye kurs i G Suite var jeg over snittet positiv til ideen. For det må vel være flere som opplever det samme og stiller de samme spørsmålene som meg? Det er enkelt å bruke G Suite, det tror jeg alle er enige om (selv faren min på over 70 mestrer det etter å ha måttet skifte da jeg startet i ny jobb!), men jeg mistenker det er mange muligheter og funksjoner i G Suite jeg ikke utnytter. Snarveier jeg ikke vet om, kunnskap om hvilket oppsett som er nødvendig for å kunne dele på riktig måte, og hvilke begrensninger jeg burde sette på hvilke dokument. Rett og slett triks og tips som vil gjøre hverdagen enda enklere og mer effektiv.

Mer trygg med kurs

Jeg klarer meg absolutt helt fint uten å ha tatt et kurs i dag, og vil ganske sikkert tilegne meg den kunnskapen jeg i dag mangler etter hvert. Ved å få hjelp av kollegaer (les: stille dumme spørsmål…) og oppdage ting underveis lærer man mye. Jeg tar meg dessverre sjeldent tid til kurs online eller å lese meg opp på egenhånd i arbeidstiden, og har til nå ikke helt sett nødvendigheten da verktøyet fungerer greit for meg. Men, jeg kjenner tanken på å kunne det skikkelig er fristende. Tenk hvor mye mer effektiv og produktiv arbeidshverdagen min vil bli.

Jeg er overbevist om at den tryggheten et kurs vil gi meg vil resultere i mer motivasjon og glede over å bruke verktøyet hver dag. Og dette tror jeg vil gjelde for flere av de nyeste kollegaene mine også (uten at de vet det har jeg nemlig meldt dem på kurs hos Vanni… Jeg tror de kommer til å takke meg! I hvert fall etterpå). Pappa må nok ta til takke med meg som kursholder, men også han vil ha utbytte av mine nye kunnskaper.

Helt ny kurskalender

Vi har allerede holdt flere vellykkede kurs for flere av våre kunder privat, men jobber i dag med å sette opp en kurskalender så flere kan ta glede i å lære enda mer om G Suite. Er du nysgjerrig og interessert? Du kan finne alle kursene vi tilbyr her.

Hva kan et kurs i regi av The Cloud People lære deg?

Fordelen med G Suite er at det bare funker – bestandig. Sømløst og i sanntid på mobilen din, Chromebooken og datamaskinen. Vi i The Cloud People vil vise deg hvordan du bruker verktøyet på en effektiv måte, og hvordan du kan dra nytte av funksjonaliteten. Vi hjelper deg slik at du på best måte kan samhandle med dine kolleger. G Suite gjør samarbeid og deling enklere, og kan forbedre produktiviteten i bedriften din. Vi viser deg hvordan.